Обелваме тиквичките, издълбаваме ги да се получат лодки. Нареждаме ги в тавичка.
Задушаваме нарязан на ситно лук, настърган или нарязан на ситно морков, добавяме каймата и запържваме. Нарязваме издълбаната вътрешност на тиквичките и я добавяме.
Прибавяме червен пипер, ориз, вода, колкото е необходимо, и оставяме да се готви, докато оризът стане почти готов. Прибавяме нарязан магданоз и сол на вкус.
Пълним тиквичките. Наливаме вода в тавата, посоляваме и печем, докато омекнат тиквичките.
Внимателно ги прехвърляме в чиния.
Разбираме яйцето с киселото мляко и брашното и ги добавяме към соса, който е в тавата. В тенджера и на тих огън сгъстяваме соса.
Тиквичките могат да се приготвят и разрязани на пънчета, издълбани и всичко се повтаря, но се приготвят не на фурна, а в по-дълбока тенджера.