Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушват с малко мазнина.
Добавя се каймата, размита с малко вода, и се задушава около 15 минути.
Слага се измития ориз, подправките и се долива 1 чаена чаша вода.
Задушава се, докато ориза е полуготов, като се разбърква, за да не залепне на дъното на съда.
Чушките се почистват от дръжките и семките, надупчват се с игла на няколко места и се пълнят със сместа. Отворът се набрашнява и се подреждат в тава
Налива се подсолена вода - 2 чаени чаши, колкото да ги покрие на половина.
Слагат се в загрята фурна и се пекат за около 40-50 минути
За соса - в нагорещена мазнина слагаме 2-3 супени лъжици брашно, да покафенее, към него прибавяме част от соса на чушките.
Към получения сос добавяме на тънка струя застройката от разбитото яйце с киселото мляко. Овкусяваме го.
С готовия сос заливаме чушките в тавата и поръсваме с накълцания на ситно магданоз.