В част от олиото се запържват нарязаните зеленчуци, като ги разбъркваме добавяме и вегетата.
В друг тиган с другата част от олиото се запържват нарязаните скилидки чесън, след като се запържат, се изваждат.
След като се извади чесънът, се запържват до лек загар, начуканите и овкусени с кимион и черен пипер пържолки. В случая моите са натурални, понеже не обичам черен пипер..., но по принцип се слага (въпрос на вкус).
Запържените пържолки нареждаме в тава, добавяме зеленчуците и поливаме с виното.
Печем на открита тава, без фолио, идеята е да се запекат пържолките, а не да се задушат.
В зависимост от обема на тавата ви, ако не достига течноста от виното, може да добавите малко водичка.
Печем на 180-200 градуса за около 50 градуса, като периодично разбъркваме и поливаме пържолките с течноста от тавата.
На вече готовото ястия наръсваме нарязания магданоз - който обича разбира се, аз го обожавам.