Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пъстърва, запечена в лозови листа

4
Пъстърва, запечена в лозови листа
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 4.4
(базиран на 5 отзива)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Рибата се изчиства, люспите и се остъргват, а перките се изрязват с остър нож

  • 2

    Лозовите листа се попарват с подкиселена с оцет подсолена вряла вода и се охлаждат в студена

  • 3

    Маслото се смесва с мащерка, сол, настъргана лимонова кора и черен пипер

  • 4

    Лозовоте листа се подреждат, като се застъпват, върху тях се слагат посолени и поръсени с пипер пъстърви

  • 5

    В коремчето на всяка пъстърва се слага по една бучка от овкусеното масло

  • 6

    Пъстървите се увиват хубаво в листата и се слагат да се пекат на скара, намазана с олио

  • 7

    При поднасяне листата се разрязват с остър нож или ножица и върху всяка риба се слага резенче лимон.

продукти
Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
кати
27.11.2013 | 16:16
Супер рецепта.
3
iliana
02.03.2013 | 12:44
лелеее, вкусно
2
Ния Кралева
30.11.2012 | 11:49
Страхотна рецепта . Аз не съм голям любител на рибата , но мъжа ми я обожава .
1
Орнела Мути
21.11.2012 | 15:47
Доста странна рецепта и мисля да я пробвам.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...