Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пюре от целина и картофи

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:есен
Кулинар:
Рейтинг: 3.5
(базиран на 4 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Обелете целината и картофите
  • 2 Нарежете ги по на 4 парчета и ги сложете в херметическата тенджера
  • 3 Залейте ги с подсолена вода, затворете тенджерата и варете 10 минути след завъртането на винтила
  • 4 Извадете след това зеленчуците и ги отцедете
  • 5 Разбийте ги с миксер или ги прекарайте през преса
  • 6 Прибавете маслото, настъргания кашкавал и черния пипер
  • 7 Разбъркайте добре пюрето
  • 8 Поднесете го в дълбок съд, оградено с препържени в масло хлебни хапки
  • 9 Може да изсипете пюрето в тавичка и да наредите отгоре му няколко парченца масло
  • 10 След това го запечете за кратко време в силна фурна.
продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...