Канелата е подправка, която можем да слагаме в най-различни ястия. Но най-вече се асоциира с десерти.
Какво по-хубаво от аромата на прясно изпечен десерт с дъх на канела от любимите си рецепти с канела.
Празничните дни са най-подходящото време да си приготвим някой от тях. Няма да овъртаме повече, нека минем по същество.
Една чисто нова рецепта. Тестото е козуначено, а глазурата го допълва чудесно. Начинът на направа е различен и ще ви достави удоволствие.
Както се разбира и от самото име на рецептата, тя е наистина лесна. Използва се готово тесто, а плънката е най-простичкото нещо. Но пък резултатът си заслужава.
Съчетанието на канела, кафява захар, орехови ядки и фурми е удоволствие, което трябва да си доставите.
Ароматни и наситени вкусово. Ролцата се намазват с глазура от крема сирене, пудра захар и маргарин. Така ролцата придобиват празничен вид.
Те са вариант на горната рецепта, но в тях няма глазура. Ако не искате да отежнявате рецептата допълнително, то изберете тази рецепта. Наистина прекрасна закуска.
За него ви трябва малко повече време. Но всяка домакиня има план в главата си и една рецепта, чието приготвяне изисква да престои едно денонощие не е никакъв проблем. Просто трябва да сте наясно с времето, с което разполагате. Опитайте този десерт, наистина си заслужава.
И една много любима рецепта. Комбинацията на моркови, канела и орехи си е класика. За тези, които не са опитвали моркови в сладкиш, ще кажем "изпузнали сте!".