Ако се комбинира с пълнозърнести култури, нахутът ще снабди организма с толкова протеини, колкото месото или млечните продукти, без излишните калории и наситени мазнини, съдържащи се в тях.
суши-майсторите избират сурова риба с високо качество, като я нарязват внимателно, за да бъде нигири естетически издържанo
Интересното е, че не спира да ражда през цялата година
Великденски пости - Седемседмичен пост (въздържане от употреба на месо, месни и млечни продукти, яйца и риба), ориентиран според християнския календар след Сирни Заговезни. Пряката обвързаност...
Олестра, често изписвана и като Олеан (Olean, по името на производителя) е заместител на мазнината, който всъщност не съдържа никакви мазнини, калории или холестерол. Олестра се използва в производството на доста мазни...
Съществуват много видове орехови дървета, но най-разпространеният от тях е обикновен (английски) орех. Той достига размери до 30 – 40 метра и е широко разпространен в Европа и цяла Азия.
През IV-ти век...
Без холестерол, с минимум калории
Папая е тропическо дърво, което вирее във влажните горещи райони на Централна и Южна Америка, Южна Африка и Югоизточна Азия.
Дървото е познато с много различни имена - "пъпешово дърво" в Китай и Шри Ланка или...
Папуда е вид дребен боб, известен още като „птичи боб“ или бобриджа. Растението се отглежда предимно в Индия, Китай, Тайланд, Филипините, Индонезия, Виетнам и Камбоджа. Папудата расте и в някои по-горещи и сухи като...
Подобно на много други исторически напитки и кулинарни термини, именно монаси са първите хора, които започват да правят това твърдо сирене още през Средновековието. Благородниците и заможните хора пък сами произвеждали...
Пастьоризацията е позната на човечеството от 1117 година в Китай, където, чрез този процес, са запазвали виното
Природният сгъстител може да послужи и като стабилизатор
Най-големите привърженици на пикниците са жителите на британските острови. Те им се наслаждават поне от 300 години