Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
Нарът е един от най-вкусните и полезни плодове. Наричан още "ябълката на познанието", тъй като има теория, че забраненият плод в райската градина е бил именно нарът, а не обикновената ябълка. Смята се, че...
от Kulinar.bg
Ако се комбинира с пълнозърнести култури, нахутът ще снабди организма с толкова протеини, колкото месото или млечните продукти, без излишните калории и наситени мазнини, съдържащи се в тях.
от Kulinar.bg
суши-майсторите избират сурова риба с високо качество, като я нарязват внимателно, за да бъде нигири естетически издържанo
от Kulinar.bg
Интересното е, че не спира да ражда през цялата година
от Kulinar.bg
Великденски пости - Седемседмичен пост (въздържане от употреба на месо, месни и млечни продукти, яйца и риба), ориентиран според християнския календар след Сирни Заговезни. Пряката обвързаност...
Олестра, често изписвана и като Олеан (Olean, по името на производителя) е заместител на мазнината, който всъщност не съдържа никакви мазнини, калории или холестерол. Олестра се използва в производството на доста мазни...
от Kulinar.bg
Съществуват много видове орехови дървета, но най-разпространеният от тях е обикновен (английски) орех. Той достига размери до 30 – 40 метра и е широко разпространен в Европа и цяла Азия.   През IV-ти век...
от Kulinar.bg
Папая е тропическо дърво, което вирее във влажните горещи райони на Централна и Южна Америка, Южна Африка и Югоизточна Азия.   Дървото е познато с много различни имена - "пъпешово дърво" в Китай и Шри Ланка или...
Папуда е вид дребен боб, известен още като „птичи боб“ или бобриджа. Растението се отглежда предимно в Индия, Китай, Тайланд, Филипините, Индонезия, Виетнам и Камбоджа. Папудата расте и в някои по-горещи и сухи като...
Подобно на много други исторически напитки и кулинарни термини, именно монаси са първите хора, които започват да правят това твърдо сирене още през Средновековието. Благородниците и заможните хора пък сами произвеждали...
Пастьоризацията е позната на човечеството от 1117 година в Китай, където, чрез този процес, са запазвали виното
Природният сгъстител може да послужи и като стабилизатор
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...