Много е полезен и вкусен, може да участва в редица здравословни диети
Черният синап (Brassica nigra) е едногодишно тревисто растение от семейство Кръстоцветни. Родината му е средиземноморската част на Европа.
Синапът се отглежда заради семената си. Широко разпространен е и в...
Черният чай се приготвя от листата на растението чай (Camellia sinensis). От същото растение се правят и бял и зелен чай, но по различна технология. При обработката на черния чай, листата се подлагат на пълна...
Знаехте ли, че съществува черен чесън?
Смуглият герой е със затвърдена репутация на суперхрана. Редица готвачи по света го използват заради сладкия му вкус и специфична, по-жилава, текстура. Твърди се, че някои...
Черешите понижават риска от артрит и подагра, борят депресията и рака и действат болкоуспокояващо.
Плодчетата на черницата съдържат огромно количество вода, което ги прави изключително добри помощници в хидратирането през горещите летни дни
Шампанското е вид пенливо вино, което се произвежда на принципа на вторичната ферментация. Както знаете, то носи името на френската провинция Шампан. Истинското шампанско произлиза само от този район и само то би...
традиционна баклава се прави със ситно натрошени шамфъстъци
Шаранът (Cyprinus caprio) е сладководна риба, която спада към семейството на каракудата. Той може да достигне до 120 см на дължина и до 35 килограма на тегло
Шафран е подправка, получена от цветовете на култивиран вид минзухар-шафранов минзухар, който бива наричан на кратко шафран. Оттук и подправката носи същото име.
Изсушените цветове на минзухара се използват в...
Шиладжит, или както още е известен Мумийо, е гъста и лепкава смолесто вещество с кафяво-черен цвят, специфична миризма и много горчив вкус.
Името му означава на санскритски "непобедим камък". Извлича се от...
Знаехте ли, че обикновената шипка се нарича „Rosa Canina”? Да, точно така – всъщност тя е вид диворастяща роза.
Нейните мънички, червени плодове са идеални за зимния сезон. Те са богати на...
Интересните ябълки растат на красиви дървета с тъмно зелени листа, които достигат до 18 м височина. Започват да дават плодовете си 3 години, след като са посадени, което си е сравнително бързо.