Турските майстори на хлавата приготвят десерта от копринени нишки. Може да се прибавят и сурови бадеми, сок от агаве и сусам
Традиционната форма на халуми е полукръгла. Обикновено се прави на големи пити от по 200-270 грама
Хвойната е известна с това, че цялостно пречиства организма
Хелоуин, на английски Halloween (съкратено от All Hallow's Eve), е празник, който се отбелязва на 31 октомври в много страни по света, най-вече в САЩ, Канада и Великобритания.
Хималайската сол се добива в планинската верига Sаlt Range (Солената верига), намираща се в подножието на Хималаите на територията на Северен Пакистан.
Легенда разказва, че залежите на сол са открити от Александър...
Когато стане дума за хмел, автоматично съзнанието извиква асоциация с бира. Абсолютно правилно.
Има редица сведения за употребата на хмел като ароматизатор във варенето на бира още от средните...
Хранителната мая е дезактивирана, което означава, че не се състои от живи бактерии
Хрянът е една от най-калоричните зеленчукови храни
Хумусът е азиатски вид предястие от нахут и тахан, подправени с чесън, лимон и сол
Тя е една от най-значимите земеделски култури
Ципата му е по-тънка и прозрачна от тази, която сме свикнали да имат по-познатите у нас сортове
Рядко някой от нас не е виждал как расте цикория. Онова тъй често срещано, неугледно полско растение с нежни сини цветчета, срещано по слънчевите поляни, край селските пътища, дори и в малката градинка зад блока. Но...
Цитрусът е от семейство Седефчеви, което съдържа около 1500 вида. Счита се, че е произлязъл от региона между Югоизточна Азия и Североизточна Индия, Мианмар и китайската провинция Юнан. Най-добрите примери за цитрусови...