Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
Шампанското е вид пенливо вино, което се произвежда на принципа на вторичната ферментация. Както знаете, то носи името на френската провинция Шампан. Истинското шампанско произлиза само от този район и само то би...
от Kulinar.bg
традиционна баклава се прави със ситно натрошени шамфъстъци
Шаранът (Cyprinus caprio) е сладководна риба, която спада към семейството на каракудата. Той може да достигне до 120 см на дължина и до 35 килограма на тегло
от Kulinar.bg
Шафран е подправка, получена от цветовете на култивиран вид минзухар-шафранов минзухар, който бива наричан на кратко шафран. Оттук и подправката носи същото име.   Изсушените цветове на минзухара се използват в...
Шиладжит, или както още е известен Мумийо, е гъста и лепкава смолесто вещество с кафяво-черен цвят, специфична миризма и много горчив вкус.   Името му означава на санскритски "непобедим камък". Извлича се от...
от Kulinar.bg
Знаехте ли, че обикновената шипка се нарича „Rosa Canina”? Да, точно така – всъщност тя е вид диворастяща роза.   Нейните мънички, червени плодове са идеални за зимния сезон. Те са богати на...
от Kulinar.bg
Интересните ябълки растат на красиви дървета с тъмно зелени листа, които достигат до 18 м височина. Започват да дават плодовете си 3 години, след като са посадени, което си е сравнително бързо.
от Kulinar.bg
Името му, буквално преведено от немски, означава „буден“ хляб, или „рано опечен“.
от Kulinar.bg
Юзу е цитрусов плод. Произходът му се корени в Източна Азия. Бива оприличаван на хибрид между мандарина и китайски лимон с кисел вкус, наричан "Ichang papeda". Плодът изглежда като много малък грейпфрут с неравна...
от Kulinar.bg
В момента по света съществуват и се отглеждат над седем хиляди вида ябълки. Най-голям световен производител на този плод е Китай
от Kulinar.bg
Арбутус (Arbutus) е род от поне 14 вида, който принадлежи към семейство Пиренови
от Kulinar.bg
На местата, където се отглеждат дърветата, ядките са вид разменна единица. Работниците, занимаващи се със земеделие и подобни активности, имат навика да ги дъвчат. Кола ядките имат способността да намаляват чувството за...
от Kulinar.bg
Независимо от това, дали приготвяте закуска, обяд или вечеря, вероятността яйцата да присъстват в поне едно от трите хранения, е меко казано голяма. Яйцата могат да бъдат и основното ястие, например под формата омлет,...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D