Изсушените плодове се използват за приготвянето на подправката, без която почти всяка гозба в арабската кухня е немислима
Най-често се приготвя като към соковете от печеното се прибави брашно или бешамел за сгъстяване като непрекъснато се разбърква, за да не загори
Околната среда е най-важният фактор, от който зависи качеството и вкуса на прошутото. Студеният въздух се счита за най-благоприятен
Ако се комбинира с пълнозърнести култури, нахутът ще снабди организма с толкова протеини, колкото месото или млечните продукти, без излишните калории и наситени мазнини, съдържащи се в тях.
Турските майстори на хлавата приготвят десерта от копринени нишки. Може да се прибавят и сурови бадеми, сок от агаве и сусам
Най-честите съставки на апетитния сос в различните му разновидности са: листа от растението къри, кокосово мляко, вино, чесън, лук, тънки резенчета люти чушки
За да бъде обявен за бял шоколад и да носи този етикет, то в него трябва да се съдържат поне 20% какаово масло, 14% сухо мляко, 3.5% млечни мазнини и не повече от 55% захар или други подсладите.
Ако не е отгледано подобаващо, растението може да бъде опасно за живота. За някои хора представлява силен алерген
Пикантните семенца са идеално допълнение към сандвич с пушена сьомга, кръгчета кромид лук и топено сирене
Знаехте ли, че единствената разлика между зелените и черните маслини е степента на узрялост? Неузрелите маслини са зелени, а тъмните – узрели
Пастьоризацията е позната на човечеството от 1117 година в Китай, където, чрез този процес, са запазвали виното
Вътрешността на плода започва от бледо жълта в началото на процеса на зреене, за да достигне до апетитния кехлибарен цвят, когато е готов за консумация.
И както казват едни от най-утвърдилите се бохеми италианците - Dolce far niente – живот без грижи