Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
Брюкселското зеле е изключително полезно и богато на хранително вещества. Нарежда се на едно от първите места сред храните от растителен произход.
от Kulinar.bg
Карфиолът съдържа сулфорафан – сярно съединение, за което е доказано, че убива раковите стволови клетки, като по този начин забавя растежа на тумора. Някои изследователи в тази сфера смятат, че точно премахването на...
от Kulinar.bg
Сибирският лук има по-мек вкус от обикновения лук, пресния или чесновия. И все пак, ако трябва да оприличим вкуса му на някой от изброените, съвсем спокойно може да се каже, че си прилича с пресния лук.
от Kulinar.bg
Дали растението не би могло да помогне на хората, които вече са развили болестта на Алцхаймер? Повечето изследвания не показват да има такава полза. Това не изключва възможността продължителният прием на гинко билоба -...
от Kulinar.bg
На местата, където се отглеждат дърветата, ядките са вид разменна единица. Работниците, занимаващи се със земеделие и подобни активности, имат навика да ги дъвчат. Кола ядките имат способността да намаляват чувството за...
от Kulinar.bg
Плодовете на арония имат и подчертано тонизиращ ефект на цялото тяло – повишават жизнеността на целия организъм.
от Kulinar.bg
Интересните ябълки растат на красиви дървета с тъмно зелени листа, които достигат до 18 м височина. Започват да дават плодовете си 3 години, след като са посадени, което си е сравнително бързо.
от Kulinar.bg
Жълтият кантарион се среща навсякъде из страната. Много от нас гоп познават, но за други той е просто поредното диви растение на поляната.   Билката е изключително полезна и не трябва да се пренебрегва. Ако имате...
от Kulinar.bg
Краставиците са богати на лутеин, който е главният зашитник срещу свободните радикали, които пък са виновни за стареенето.
от Kulinar.bg
Информираният избор е най-добрият начин да вземем най-адекватното за нас самите решение, що се отнася до здравето ни.   Именно затова периодично ви инфримираме за вредите от всички трудни за произнасяне химически...
Папуда е вид дребен боб, известен още като „птичи боб“ или бобриджа. Растението се отглежда предимно в Индия, Китай, Тайланд, Филипините, Индонезия, Виетнам и Камбоджа. Папудата расте и в някои по-горещи и сухи като...
Киселецът е вид многогодишно тревисто растение от семейството на лапада. Той се отглежда в по-голямата част от Европа, растейки в изобилие. Зеленчукът е с височина около 60 см и има сочни стъбла и листа. През юни и юли...
Пири-пири растат в дивата природа на Африка в продължение на векове. Към днешна дата, те се отглеждат с търговска цел в Уганда, Малави и Зимбабве. Чушлетата се отглеждат с две цели – като част от хранително-вкусовата и...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...