Половинка сух бял хляб се накисва във водата и млякото, към които сме добавили три с.л. захар и се оставя за 10 минути да се напои добре и омекне.
Прехвърля се в марля или тънка кърпа и добре се изцежда. Трябва да остане влажна топка, но не мокра, защото после ще втечни крема ви.
Изцеденият хляб се смесва с маргарина, какаото, захарта, орехите, ванилията и лимоновата кора. Разбърква се добре до получаване на хомогенна смес.
Всяка бисквитка (добре е бисквитите да не са какаови) се потапя в прясно мляко за 2-3 секунди и се маже с получения крем.
Първо намазвам една бисквита, слагам втората върху нея и така докато се получи малка кула.:)
Чак тогава обръщам бисквитите една след друга, като руло.
Накрая омазваме с крем полученото руло и поръсваме с орехи, пръчици или стърготини.
Оставяме поне за два часа в хладилник, за да стегне.
При поднасяне режем парчетата по диагонал, за да се получат ефектни черни и бели ивици от бисквити и крем.