Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Руло с маков пълнеж

2
Руло с маков пълнеж
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:полска кухня
Празник:Великден
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Направете пълнежа от маковото семе, лимоновата кора, 1 чаша захар, 180 г масло, 1 ч.ч. топло мляко. Смесете и оставете настрана.

  • 2

    В малка огнеупорна купа сложете маята и ½ от млякото да шупне.

  • 3

    В купа за мискер сложете брашното, останалата захар, солта и яйцата. Сложете и останалото мляко, масло и маята. Разбийте до хомогенност. Тестото ще е лепкаво на този етап.

  • 4

    Прехвърлете тестото в намазнена купа, поръсете отгоре с брашнот и покрийте. Оставете на стайна температура за 1 час.

  • 5

    Извадете тестото на набрашнена повърхност и го разделете на 2 половини. Разточете на правоъгълник.

  • 6

    Сложете плънка на двете кори и навийте на руло. Сложете в тава за печене, покрита с пергаментова хартия, покрийте и оставете да втаса повторно.

  • 7

    Загрейте фурната на 180-200 С. Намажете краищата на рулата с масло и печете за 45-60 минути, или до златисто-кафяво.

  • 8

    Махнете от фурната и оставете да се охлади. Поръсете с пудра захар по желание.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
elena atanasova
23.04.2014 | 09:01
Ех че вкусно ми се вижда това руло.
1
poli asenova
22.04.2014 | 10:53
Ще се пробвам да го приготвя.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!