Загрейте масло или олио в тенджера. Сложете лука, нарязан на полумесеци и задушете,без лука да става кафяв.
Нарежете краставичките на парчета и ги сложете при лука. Добавете доматеното пюре и оставете за 2-3 минути, като разбърквате периодично.
Сложете месото, разрязано на парчета. Можете да смените вида на месото според предпочитанията си.
Прехвърлете всичко в съд за бавно готвене (крок-пот).
Сложете доматите от консерва и водата най-накрая и гответе руската супа "Солянка" за около 4 часа.
Час преди да махнете ястието от котлона, сложете нарязаните маслини, гъби и каперси.
Сложете брашното, за да се сгъсти супата.
Сервирайте с парчета лимон или изстискан лимонов сок и наситнен магданоз.