Белим краставиците с белачка за картофи, като корите ги заделяме. Режем краставиците на едри кубчета. След това добавяме зелените чушки, нарязани на едро, глава стар лук, също нарязана на едро, стръкче пресен чесън и няколко стръка магданоз.
Овкусяваме с олио, малко оцет, сол и разбъркваме. В друга купа режем доматите на полумесеци.
Режем няколко сварени яйца на половинки или четвъртинки за декорация. В загрята фурна печем, изчистените от пънчетата гъби, с малко олио и сол.
Изпечените гъбки се пълнят с тази смес и се връщат за 1-2 мин. в загрятата фурна, след като сме настъргали отгоре кашкавала. Пече се до златисто.
От 2-те пакетчета крема сирене приготвяме смес, като добавим копър и пресован чесън.
Оформяме с ръце малки топчета. Тиквичката режем на дълги филийки и поръсени с олио и сол, запичаме от 2-те страни за кратко на скарата.
След като всичко това е готово, взимаме едно голямо плато и изсипваме по средата купчина от краставиците, натрошаваме с ръка сирене, отстрани като пръстен редим полумесеците домати и така 2-я и 3-я ред, като ги редуваме, за да придобие форма на вулкан.
Накрая поставяме 3 маслинки със забити стръкчета магданоз вътре.
Отстрани подреждаме нарязаните сварени яйца, с по една маслинка за украса и гъбите, които се украсяват по следния начин, за да заприличат на лодки. Забиваме половин шишче по средата на гъбката и на него нанизваме печена тиквичка, да заприлича на платно. Отгоре слагаме топче от крема сиренето.
Най-накрая слагаме един цял домат, на който забиваме няколко шишчета, на който са нанизани маслинки и корите от краставицата, за да заприлича на палма.
На моята снимка са 3, но се слагат според броя на гостите, да има за всички, а салатата е достатъчна за около 6 души.
Наздраве и да ви е сладко!