Чушките се измиват и изтърбушват и, заедно с измитите патладжани, се изпичат.
Слагат се в дълбока тенджера с капак, за да се задушат, след което се почистват.
Обеленият зеленчук се дърпа (не се реже) на ленти, широки, колкото един пръст.
Оцетът се кипва а със солта (аз сложих 2 с.л.) и, още топъл, се излива върху зеленчуците.
Загрява се добре и олиото (хапка хляб да стане златиста) и също се излива върху тях.
Объркват се добре и се оставят да престоят 30 минути.
Бурканите се пълнят със зеленчуковата смес, затварят се с капачки и се стерилизират 10 минути, за капачка.
Приятно хапване както като мезе за ракийка, така и като закуска с филийка топъл хляб ! :)
Забележка: Спазвайте точно количествата в рецептата, за да получите добър и най-вече вкусен резултат!