Включете фурната на 200 С.
Намажете филийките хляб с маслото. Сложете ги във фурната за 8-10 минути.
Нужна ви е тенджера или тиган с вряща вода за поширане на яйцата. Първо чукнете всяко яйце в купичка, след това го изсипете във врящата вода. Когато 4-те яйца са във водата засечете точно 1 минута. Дори някой жълтък да се спука, не е проблем.
Когато изтече 1 минута (засечете с таймер), изключете котлона и сложете капак. Засечете нови 5 минути.
В купа извадете авокадото, добавете нарязания магданоз, изстискайте сока от половин лимон, овкусете със сол и пипер и разбъркайте.
Когато и филийките са опечени, намажете ги с дресинга от авокадо, поставете по 1 поширано яйце и поръсете с малко червен пипер.