Попарете лозовите листа в подсолена вряща вода.
През това време изпържете лука, ситно нарязан в мазнината.
Добавете нарязания лапад и морковите, настъргани на ренде.
След като всичко се запържи, прибавете сол на вкус, червения пипер и доматите, ситно нарязани.
Изсипете ориза и след като се запържи леко, налейте една чаена чаша гореща вода.
Когато оризът попие водата, свалете съда от котлона.
Прибавете ситно нарязания магданоз и малко черен пипер.
Във всеки лозов лист сложете по една чаена лъжичка от плънката и завийте на сарма.
Наредете сармичките в плитка тенджера и ги залейте с около 800 мл гореща вода.
Похлупете с чиния и варете на тих огън, докато останат на мазнина. Готовите сарми сервирайте с кисело мляко.