Зелката се почиства и се нарязва, след което се намачква със сол и се оставя да престои поне 30 минути. Лукът и чесънът се нарязват на ситно, морковът и доматът се настъргват.
Свинското месо се реже на порции, овкусява се с подправка за свинско и се слага да се запържи в повечко мазнина в дълбока тенджера. След като се запържи от всички страни, се изважда и се оставя на топло.
В същата мазнина се слагат лук, чесън и дафинов лист. След като се запържат малко, се добавят морковите, разбърква се и се слагат 2 с.л. червен пипер.
Отново се разбърква и се добавя лютеницата, настърганият домат и стритата чушка по желание.
Слага се зелето, поръсва се със сол и пипер по желание и се разбърква добре. Залива се с бульон или топла вода, връща се месото и се оставя да се задушава около половин час, след което се прехвърля в тавичка и се пече до пълна готовност.