Смесваме брашното с 1 разбито яйце, 1 с.л. захар, кисело мляко и 2 с.л. прясно мляко.
Прибавяме оцета, 2 с.л. олио, содата и малко сол. Омесваме средно меко тесто.
Разделяме тестото на малки топки. Оставяме ги да втасат за 20 минути.
За плънката: Натрошаваме сиренето и го смесваме с разбитите 2 яйца.
От всяка питка разточваме кора, поръсваме с олио и слагаме от плънката. След това навиваме на руло и слагаме в намазнена тава. Повтаряме с всички кори.
Поръсваме отгоре с олио и печем в умерена фурна. Оставяме да изстине баницата.
Правим сироп от останалите мляко и захар и заливаме баницата.
Връщаме отново в слабо загрята фурна, за да се затопли млякото.