За сиропа: Слагаме 3 ч.ч. вода и 3 ч.ч. захар в тенджера на котлона. Когато заври, бъркаме около 20 мин. до получаване на захарен сироп. Оставяме да се охлади.
Пресяваме брашното с бакпулвера, содата и какаото.
Разбиваме яйцата до кремообразно с 1 ч.ч. захар и постепенно добавяме олиото.
Прибавяме и пресятите сухи съставки, като редуваме с прясно мляко до получаване на средно гъсто кексово тесто.
Намазняваме и набрашняваме леко тава с диаметър 28 см. Изсипваме тестото и печем на 170 градуса около 40 мин.
Изваждаме сладкиша от фурната и нарязваме на парчета. Докато е горещ, го заливаме със студения захарен сироп.
Оставяме го за няколко часа да се охлади.
Преди сервиране по желание намазваме със сладко по избор. В моя случай стана чудесна комбинация със вишни!
Уникално сладко..да ви е сладко!