Замесете средно меко тесто с брашното, яйцата, белтъка и 250 мл вода, в която сте разтворили маята
Разделете го на 9 топчета, всяко намажете с масло и ги оставете 1 час да втасат
След това ги залепете по 3 и ги оставете да престоят още 30 минути
Разточете ги на кори и всяка поръсете с масло и сирене
Разточете следващата кора и я наложете върху първата
Поръсете я по същия начин, а след това разточете и третата
Увийте трите кори заедно на руло, което оставете още 10 минути да се отпусне
После усучете рулото и го навийте в намазана с мазнина тава и печете
Докато се пече баницата, пригответе сиропа като кипнете 300 мл вода със захарта и изстудете
Готовата баница полейте с приготвения сироп и задушете да омекне