2 яйца и 1 чаша захар се разбиват и се добавят 4 супени лъжици олио и амонячната сода. Към брашното се добавя сместа и се замесва средно меко тесто. Разделя се на 2 топки.
Всяка топка се разточва и поотделно и се пече в подмазана тава с диаметър около 30 см. в загрята фурна на 220⁰С за 10-12 мин.
От 1 л. мляко, 7 лъжици брашно, 12 лъжици захар, 3 яйца, 1 пакет масло (125гр.) и 2 ванилии се прави млечен крем.
След изстиване на блатовете, единият се залива с половината от крема, отгоре се поставя вторият блат и се залива с останалия крем.
Захлупва се с подходящ съд (по-голяма тава) и се оставя да престои 10-12 часа. След престояването се настъргва отгоре шоколад и преди сервиране се нарязва на парчета.