Необходими са две купи за разбъркване.
В една купа се разбиват 2 белтъка с 250 гр захар, след което се добавят всички жълтици и по 5 с.л. от олиото и киселото мляко.
Добавяте постепенно преминалото през сито 350 гр брашно и 1 ч.л. сода. Разбърквате добре и добавяте и 4 ч.л. какао и отново разбърквате.
В другата купа разбърквате другите 2 белтъка със 150 гр захар до сняг. Добавят се по 2 с.л. олио, мляко и ванилиевата есенция и отново се разбърква.
Добавят се останалите 100 гр брашно и 1 ч.л. сода (отново преминали заедно през сито) и се разбърква.
В предварително намазаната тавичка или форма изсипвате 1/2 от едната смес, след което добавяте бялата, и отново покривате с останалата част от кафявата смес.
По желание, може да не нанасяте бялата смес равномерно, като на моята снимка, можете да я изсипвате с различни движения.
Печете 10 минути на силна фурна, след което още 30 минути на 180 С.