Захарта (1ч.ч.) се карамелизира в тавата, в която ще се пече сладкиша. Върху карамела се излива разтопеното краве масло. Тавата се поставя в камерата на хладилника, за да се втвърди.
След като се извади, се нареждат плътно различни плодове - праскови, банани, круши ябълки или други плодове, нарязани на филии или шайби. В случая съм нарязала и наредила праскови.
Разбиват се жълтъците с 2/3 от захарта. Отделно се разбиват белтъците на твърд сняг, като постепенно се прибавя останалата захар. Белтъците прибавяме към жълтъчената смес, бъркайки с дървена лъжица. Към тази смес прибавяме пресятото брашно, предварително смесено с бакпулвера.Прибавя се и ванилията.
Пече се в предварително загрята на 220 С фурна, до суха клечка. Сладкишът се обръща в поднос или табла. Сервира се нарязан на парчета.