Разбърква се маята в част от топлото мляко (около 1 ч.ч.) с 1 с.л. захар и се оставя да шупне.
Смесват се брашното, солта, останалата захар и шупналата мая. Отделя се един жълтък за намазване, разбиват се с вилица яйцата и се добавят в брашното. Прибавя се ванилията и олиото и се замесва тесто. Оставя се 1 час да втасва.
После се разделя на две части. Всяка се разделя на 8 или 10 топчета. От тях се оформя фитил с дължина 22 см. Превива се на две и се усуква като въже. Нареждат се сладките в намаслена тавичка.
Втората част от тестото също се оформя на фитили с дължина 40 см, които се навиват на охлюв. Намазват се с разбит жълтък с 1 с.л. прясно мляко. Отгоре се поръсват с цветни пръчици. Оставят се за 15 минути, да се отпусне тестото, и се пекат в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути, или до златисто.
Охладени се срязват през средата. Приготвя се крема по указание с посоченото количество мляко, сваля се от котлона и се разбърква с маслото. Охлажда се добре. Сипва се в пош с накрайник за рози и се шприцова върху основата на сладките. Отгоре се захлупва с горната част, така че да се вижда малко от крема.
Поръсват се с пудра захар и се оставят за една нощ. На следващия ден може де се насладите на вкусно изкушение.