В малък съд смесете маята, 1 супена лъжица захар и 2 супени лъжици вода и оставаете да престои около 10 минути
В друг съд смесете виното, дафиновия лист, 1 1/2 ч.ч. портокалови кори, канелата и индийското орехче
Сложете сместа да заври на силен огън
След това го намалете и я оставете да къкри, докато остане 1/4 чаша (за около 2 минути)
Прибавете маслото, меда, ванилията и свалете съда от огъня
Извадете дафиновия лист
В дълбок съд смесете 4 13 чаени чаши брашно, 12 чаена чаша захар и 1 чаена лъжичкасол
Направете кладенче по средата и сипете млякото, виното и водата
С вилица смесете течностите и брашното
Започнете да месите, докато получите еластично тесто (за около 10 минути)
Посипвайте с брашно, за да не залепне
Сипете 1/2 супена лъжица олио във формата за печене, намажете дъното и сложете тестото
Покрийте с чиста кърпа и оставете да втаса около час и половина
Затоплете фурната и запечете ядките за около 8 минути, оставете ги да изстинат
Разстелете тестото във формата за печене и изчакайте 10 минути
Внимателно мушнете вътре ядките и стафидите, усучете тестото и го навийте на кръг
Намажете го с жълтъка и отново го покрийте, за да втасаоще 2 часа
Отгоре го наръсете с 2 супени лъжици захар
Печете в предварително затоплена фурна около 45 минути
Завийте добре готовия хляб и го оставете да изстине.