Обелете бананите и ги пасирайте в блендер.
Разбийте течната сладкарска сметана с 1 к.ч. захар. Трябва да се получи гъста и пухкава смес.
Смесете бананите и част от сметаната. Оставете малко сметана за намазване на страниците.
Разтворете три желатина в 150 грама студена вода. След това оставете да се разтопят на водна баня. Не трябва да завират!
Когато желатиновата смес се охлади, я добавете при бананите и сметаната.
Сложете един от готовите блатове във форма за торта с отваряща се страна. Напоете го със сока от компота.
Намажете с част от крема и повторете с останалите блатове.
Оставете тортата в хладилник за 6 часа.
След като вече е стегнала, махнете страницата на формата.
Намажете тортата с останалата разбита сметана отстрани.
Украсете по желание с плодовете от компота, пресни плодове, шоколадови стърготини или смлени орехи.