В половината леко затоплено мляко разтваряме маята заедно със захарта и малко брашно. Оставяме така около 20 минути.
След това към сместа добавяме солта, останалото мляко, олиото. Добавяме постепенно брашно, докато тестото започне да се отделя от стените на купата.
Изкарваме от купата върху набрашнена повърхност и месим, докато не стане на мехури. Оставяме около 15-20 минути.
Плънката се приготвя, като яйцата се разбиват, сиренето се начупва и се объркват.
След като тестото си почине, се реже на 3 или 4 части. Всяка се разточва на правоъгълник. Режем на квадрати, във всеки слагаме плънка и завиваме.
Редим в намаслена тава, оставяме да починат 20 минути и печем на 250 С до готовност.
С това тесто могат да се приготвят и пурички с локум, който се поръсват със захар отгоре.