За блатовете: Отделете 8 жълтъка и ги разбийте със 120 гр. захар. Разбийте белтъците с останалата 120 грама захар на гъст сняг.
Добавете към разбитите жълтъци ванилията и брашното и, с помощта на шпатула, леко добавете разбитите белтъци.
Разделете тестото на две. Сипете бялата половина в тортена форма. За тъмната половина добавете какао. Изпечете блатовете.
Ако имате фурна с вентилатор, изпечете едновременно блатовете, на 180 С за 25-30 минути.
За крема: Сварете крем от прясното мляко с пудинга и 3-4 с.л. захар. Оставете да се охлади. Разбийте маслото, смесете с охладения крем.
За плодове може да използвате сладко или замразени плодове. Зависи какво ви се намира вкъщи. Използвайте орехи или лешници.
Ако изберете плодове от сладко, използвайте неговия сироп, като го разредите с малко вода, за да напоите тъмния блат.
Светлия блат сиропирайте с прясно мляко.
Сглобяване на тортата: Сложете първия блат – сиропирайте, намажете с половината крем. Отгоре разпределете ядките и плововете.
Поставете втория блат, сиропирайте и намажете с останалия крем, ако искате да е кафява тортата, сложете малко какао, да оцвети крема.
Украсата направете по ваше желание и фантазия.
Може да настържете бял шоколад, да поръсите със смлени ядки, плодове от сладко.
Ядките може да сложите в един от блатовете и да го изпечете така.