Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сочна пандишпанена торта

6
Сочна пандишпанена торта
Източник: lubagrancharova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    За блатовете: Отделете 8 жълтъка и ги разбийте със 120 гр. захар. Разбийте белтъците с останалата 120 грама захар на гъст сняг.

  • 2

    Добавете към разбитите жълтъци ванилията и брашното и, с помощта на шпатула, леко добавете разбитите белтъци.

  • 3

    Разделете тестото на две. Сипете бялата половина в тортена форма. За тъмната половина добавете какао. Изпечете блатовете.

  • 4

    Ако имате фурна с вентилатор, изпечете едновременно блатовете, на 180 С за 25-30 минути.

  • 5

    За крема: Сварете крем от прясното мляко с пудинга и 3-4 с.л. захар. Оставете да се охлади. Разбийте маслото, смесете с охладения крем.

  • 6

    За плодове може да използвате сладко или замразени плодове. Зависи какво ви се намира вкъщи. Използвайте орехи или лешници.

  • 7

    Ако изберете плодове от сладко, използвайте неговия сироп, като го разредите с малко вода, за да напоите тъмния блат.

  • 8

    Светлия блат сиропирайте с прясно мляко.

  • 9

    Сглобяване на тортата: Сложете първия блат – сиропирайте, намажете с половината крем. Отгоре разпределете ядките и плововете.

  • 10

    Поставете втория блат, сиропирайте и намажете с останалия крем, ако искате да е кафява тортата, сложете малко какао, да оцвети крема.

  • 11

    Украсата направете по ваше желание и фантазия.

  • 12

    Може да настържете бял шоколад, да поръсите със смлени ядки, плодове от сладко.

  • 13

    Ядките може да сложите в един от блатовете и да го изпечете така.

продукти
Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Без сода или бакпулвер,а от какво набухват блатовете?
5
Sevdelina Ivanova
21.09.2014 | 21:51
защо ми се струва, че тази снимка не съответства на рецептата?
4
Маргото
05.03.2014 | 13:31
Става невероятно вкусна.
3
Маргото
05.03.2014 | 13:31
Отговор на коментар #2 от zvetanka ivanova:
Определено си струва да се опита :)
2
zvetanka ivanova
27.12.2013 | 10:13
Ще пробвам да е приготвя през почивките.
1
zvetanka ivanova
27.12.2013 | 10:13
Съблазни ме тази торта.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!