Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Спрете да изхвърляте всички тези съкровища!

по статията работи: | 17 октомври 2015 Прочитания: 2900
Които се намират в кухнята ви
Спрете да изхвърляте всички тези съкровища!
Източник: Photl

Ако ви попитаме кое е любимото ви място у дома, най-вероятно ще отговорите "кухнята".

 

Повечето домакини са на мнение, че храната не бива да се изхвърля и винаги оползотворяват всяка възможна ядивна част.

 

И вие сте от тях, нали?

 

И все пак, готвейки, изхвърляме доста неща, без изобщо да се замисляме дали постъпваме правилно.

 

Просто не знаем за какво бихме могли да използваме яйчените черупки или ядката на авокадото и машинално ги пращаме в боклука.

 

Наскоро започнахме да ви показваме, че всъщност някои от нещата, които изхвърляме са истински съкровища и трябва да ги използваме, вместо да ги изхвърляме.

 

Затова сега ще обобщим кои части от храната не бива повече никога да попадат в кофата за боклук!

 

Започваме с утайката от кафе и пликчетата от чай. Всеки ден пиете кафе, нали? А тези, които не си падат по кафето, задължително се наслаждават на чаша чай сутрин.

 

След като си направите кафето, бързате да изхвърлите утайката, за да е готова кафеварката за следващото кафе. 

 

А пликчетата от чай нямат никакво приложение, след като чаят ви е готов. Ето тук грешим!

 

Утайката от кафе и пликчетата от чай имат изключително много приложения в домакинството. Прочетете, за да видите как може да ползвате утайката и пликчетата.

 

Още нещо, което ползваме почти всеки ден, са яйцата. От тях ползваме само вътрешността - никога не се замисляме дали да хвърлим черупката - просто знаем, че мястото й е в коша.

 

Е, ще ви дадем един съвет - никога повече не изхвърляйте яйчените черупки. От тях можете да си направите яйчен прах, който е изключително полезен.

 

Надникнете в линка, за да си припомните какви болести може да излекува яйченият прах и за какви болежки е полезен. 

 

Тъй като именно сега е сезонът на тиквата, не може да не споменем и нея. Много я обичаме и обожаваме всякакви десерти с нея. 

 

Купуваме си цяла тиква, хвърляме семките, след това я режем и печем със захар във фурната. Познайте коя е грешната дума в това изречение. Да, досетихте се вече :)

 

Повече недейте да изхвърляте тиквените семки. Те могат да бъдат чудесна добавка към крем супа, вкусна салата или хляб със семена. 

 

Когато сме изморени и няма никакво време за готвене, определено най-бързата вечеря е пастата. 

 

Варим пастата, отцеждаме и прибавяме към приготвения любим сос. Само че защо да хвърляме водата от пастата, след като можем да я позлваме, за да стане сосът ни още по-хубав.

 

Най-добре вижте как и спрете да изхвърляте водата от пастата

 

И на последно място, но не по важност - авокадото. Макар да го купуваме по-рядко, не е лошо да знаем как да го използваме докрай.

 

sxc.hu

 

Знаете ли, че изхвърляте около 30 % от авокадото и неговите полезни свойства? За да спрете да го правите, просто не изхвърляйте ядката на авокадото

 

Вижте различните приложения на ядката на авокадото в линка отгоре. 

Рейтинг: 5 / 5 , 1 глас
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...