Не знаем за вас, но ние обожаваме крокети!
Крокетите представляват смес от картофи, зеленчуци, месо, оформени в цилиндрична или плоска форма, покрити с хрупкава панировка и изпържени до златисто.
Резултатът - хрупкава коричка, топяща се вътрешност, наслада за всички сетива.
Както всяко нещо - колкото е вкусно, толкова и нездравословно. Няма как да очакваме от нещо, което е пържено, да не е вредно.
Ние обаче сме ви подготвили една страхотна рецепта, която не само че не е вредна, ами направо можем да я класираме към полезните.
Заинтригувахме ли ви?
Тези крокети са направени от картофи, а вътре имат сърцевина от авокадо, увито в прошуто. Колко по-вкусно може да е?
Сега ще ви дадем и рецептата за тези вкусни крокети и ще разкрием тайната, как така няма да ги пържим.
Продукти за около 8 броя крокети:
- 2 бр картофи
- 1 бр авокадо
- 8 парчета прошуто
- сол, пипер
- 2 с.л. майонеза
- 50 г галета
- 20 г пармезан
- зехтин
Още днес си пригответе тези крокети, за да накарате злоядите членове на семейството да хапнат авокадо. А защо авокадото е важно - припомнете си тези 10 причини да ядем повече авокадо!
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват много добре, овкусяват се със сол, пипер, добавя се майонезата и се размачкват на картофено пюре.
Авокадото се обелва и нарязва на кубчета. Всяко парченце авокадо се увива в едно парче прошуто.
Всяка от тези хапчици се увива в картофено пюре и се оформя хубаво топче.
Идва ред да приготвим панировката. За нея трябва да смесите галетата и пармезана и да запечете на сух тиган, докато добият хубав златист цвят. После я извадете в тавичка и оваляйте крокетите в нея.
И това е! Крокетите са готови за сервиране. Гарнирайте с хубава прясна салата. Точно преди да ги сервирате, леко полейте със зехтин.
кадри - facebook/CChanelEng