Свинското месо се нарязва на малки парчета и се слага в тавичка с 1 к.ч вода да се запече на 200 градуса за 20 минути.
През това време се сварява пастата според указанието на опаковката.
Приготвя се соса, като се смесят сметаната и прясното мляко с настъргания кашкавал (отделете малка част от него за наръсване накрая),топеното сирене и синьото сирене. Подправя се с черен пипер и се слага в касерола с разтопеното масло, като се бърка непрекъснато на средна температура.
След 5-6 минути сосът започва да се сгъстява и се отстранява от котлона.
Беконът се нарязва на тънки парчета и се запържва в 1 с.л. зехтин до златисто, като накрая се добавят парчетата месо и чесъна, разбърква се и се пържи още 2мин.
Пастата се отцежда и се сервира в чиния, като се слага от месото с бекона и се залива със соса от сирена. По желание отгоре се поръсва с останалия кашкавал.
По желание топеното сирене може да е с някакъв вкус на гъби, ементал, чедър, шунка, а талиателите в моя случай са със спанак(зелени на цвят).