Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Телешки език със сладко-кисел сос

Телешки език със сладко-кисел сос
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:израелска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете част от лука на колелца. Сварете го с езика и дафиновия лист. След като се свари, извадете езика и го оставете да изстине.

  • 2

    Накълцайте ситно останалия лук. Задушете го с мазнината в по-малък съд, докато омекне.

  • 3

    Разтворете кубчето бульон във вода. Към задушения лук добавете нишестето и ½ л. от бульона. Бъркайте непрекъснато, за да не стане на бучки.

  • 4

    Добавете меда, стафидите, солта, пипера и лимона (нарязан на кръгчета) към нишестето. Оставете соса да ври на тих огън няколко минути. Когато се сгъсти, го махнете от котлона.

  • 5

    Обелете езика, нарежете го на филии и залейте с готовия сос.

  • 6

    Добър апетит!

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D