Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Телешко по фламандски

5
Телешко по фламандски
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Поръсете телешкото със сол и пипер, поръсете и брашното.

  • 2

    Загрейте 2 с.л. масло в дълбок съд с капак. Работете на парции.

  • 3

    Сложете телешко, гответе, обръщайки до златисто-кафяво за около 8 минути. Извадете в плато и оставете.

  • 4

    Сложете бекон, гответе до стопяване на мазнината, около 8 минути. Сложете останалото масло, чесъна и лука. Карамелизирайте в маслото за около 30 минути. Добавете половината бира, гответе, като разбърквате постоянно до дъно. Отнема около4 минути.

  • 5

    Върнете месото заедно с останалата бира, бульон, захар, оцет, подправки. Оставете да заври. Намалете котлона на средна степен. Продължете готвенето под капак до омекване на месото. Отнема около 1.30 ч.

  • 6

    Сервирайте ястието с филийки франзела.

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
kalinka kalinkova
10.04.2014 | 11:15
Отговор на коментар #3 от stefaniika koleva:
Наистина, телешкото е вкусно месо и аз го предпочитам.
4
kalinka kalinkova
10.04.2014 | 11:15
Ще пробвам и аз това предложение.
3
stefaniika koleva
09.04.2014 | 21:33
Обичам телешко приготвено по всякакъв начин.
2
elena atanasova
09.04.2014 | 12:18
Бих пробвала рецептата за телешко.
1
elena atanasova
09.04.2014 | 12:18
Изглежда вкусно това предложение.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!