Досега ви разказахме за най-различни варианти на козунак.
Из цяла Европа, и не само, се приготвят великденски сладки хлябове, за да се отпразнува Христовото Възкресение.
Може би намирате общите черти между различните козунаци. Неминуемо е.
Но една малка разлика в оплитането, или една добавена ароматна подправка, може да направи козунака различен и по-вкусен.
Ето и някои от по-интересните рецепти за козунак:
Днес сме решили да ви разкажем за испанските козунаци. Те доста напомнят на тези, които си правим тук, у нас, традиционните плитки. Но матодът е малко по-различен.
Имаме едно видео, в което можете да погледнете с точност как се случва самото оформяне.
В тази рецепта за испански козунаци (trenzas de brioche) пък можете да видите и точните продукти за вкусните козунаци.
Тъй като видеото е на испански, но пък е автентично.
Бързаме да кажем, че тази рецепта е изпитана и козунаците по испански стават наистина много вкусни.
Ако желаете можете да им добавите стафиди или захаросани плодове. Така ще заприлича леко на френски бриош, но също ще е много вкусен, бъдете сигурни.
Очакваме с нетърпение да споделите как са се получили вашите козунаци.