Сварявате сиропа, като завирате водата, сипвате захарта и бъркате докато се разтопи, оставяте да изстине.
Настъргвате тиквата на едро ренде, смесвате я с орехите, стафидите и захарта, мажете всяка кора с четка натопена в олио, поръсвате 3-4 с.л. от сместа и навивате на руло.
След което редите в кръгла, намазнена тава на голям охлюв, като започвате от центъра, отгоре поръсвате с малко олио и печете в загрята на 190гр фурна до зачервяване.
Като я извадите от фурната разпределяте равномерно студения сироп върху горещия тиквеник и завивате с кърпа. Като се охлади поръсвате с пудра захар и поднасяте. Може да сложите канела - много върви, но аз толкова обичам естествения аромат на печената тиква.