Тиквата се почиства от кората и се настъргва на едро ренде, леко се посолява и се оставя за около час.
От пресятото брашно, 1 ч.л. олио, 1 с.л. оцет, щипка сол и хладка вода, колкото е необходимо, се замесва тесто.
Тестото се разделя на 20 топчета, покрива се с кърпа и се оставя да отлежи 20 мин.
От топчетата се разточват питки, които се намазват с олио и се нареждат по четири една върху друга.
Разточват се пет кори, с 5 см по-големи от дъното на тавата.
Настърганата тиква се изстисква и се отстранява сока.
Към тиквата се прибавят олиото, захарта, канелата и счуканите орехови ядки.
Първата кора се слага в намаслена тава, като леко се набира (накъдря) и върху нея се слага 1/4 от плънката.
Останалите кори се оформят по същия начин.
Краищата на петата кора се защипват за останалите кори.
Тиквеникът се нарязва на квадрати, наръсва се с олио и се пече в силна фурна, докато се зачерви отгоре. Готовият тиквеник се наръсва с пудра захар.