Всички продукти трябва да са със стайна температура. Желателно е първо да сварим кафето, в което ще топим бишкотите, за да е студено. Иначе се разпадат.
Първо отделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг с щипка сол, а жълтъците - със захарта.
След като сме разбили добре, при жълтъчената смес прибавяме маскарпонето и разбиваме с миксер.
След това добавяме и белтъците. Тогава разбъркваме само със шпатула, не използваме миксер.
След като сме готови с крема, започваме с напояването на бишкотите.
За целта, при кафето добавяме и рома. По желание, може да се разреди с малко вода, ако не обичате острия аромат на кафе и алкохол.
Бишкотите се изваждат веднага, не бива да се оставят, а само леко да се потопят.
Подреждаме в правоъгълна форма със следната последователност - ред бишкоти, ред крем.
Когато сме готови, прибираме в хладилник. Трябва да престои няколко часа, а още по-добре е да се консумира на другия ден.
Непосредствено преди поднасяне, поръсваме с какао с помощта на цедка.
На снимката, която съм качила, какаото го ръсих след като направих десерта, затова изглежда така на бучки.