Блатове: Жълтъците се разбиват със 120 г пудра захар и 1 ванилия, белтъците се разбиват с 60 г пудра захар на твърд сняг и се прибавят внимателно към жълтъците. Към получената смес се прибавя, чрез поръсване, брашното.
Готовата смес се разпределя на 4-5 части, в зависимост от големината на формата, в която ще се пекат блатовете. Всяка част се оцветява с безвредна сладкарска боя. В намаслена тортена форма или тавичка се разстила всяка оцветена смес и се пече на умерена фурна, до златисто оцветяване. По този начин се получават цветните блатове.
Крем: Заквасената сметана се разбива със 100 г пудра захар и 1 ванилия, към нея се прибавя разбитата предварително 200 мл течна сметана. Маслото се разбива на пяна и се прибавя към сметановия крем. 100 г от белия шоколад се разтопява на водна баня и, след като изстине, също се прибавя към крема.
С така получения крем се намазват блатовете и се оформя тортата.
Глазура: 100 г течна сметана се слага на водна баня, да заври, и към нея се прибавят 200 г бял шоколад. Бърка се, докато се разтопи шоколадът и се получи еднородна смес.
Разделя се на няколко части и всяка част се оцветява с безвредна боя, като се оставя и една бяла. С бялата част от глазурата се залива тортата. С цветните части се правят кръгове върху глазурата и, след това, с клечка за шишче, се издърпва от центъра към края на тортата, за да се получи сливане на цветовете.