БЛАТ: Разбиваме 6 яйца на сняг, добавяме 1ч.ч.захар и пак бием. После прибавяме олиото, ванилията, бакпулвера и брашното. Разбиваме хубаво отново!
Разделяме сместа на четири части. Печем в малка форма за торта.
Когато са готови блатовете, намаляваме по малко от размера на три от тях. Така че като оформяме кактуса, да не е с форма на топка, а малко изтънен на върха.
Блатовете се сиропират със захарен сироп, направен от 1ч.ч.захар и 1 ч.ч.вода.
Между тях се маже сметана (предварително разбита на сняг).
Маслен крем за покриване на тортата - разтопяваме на стайна температура двете масла, добавяме 1 яйце и 250 гр.пудра захар. Оцветяваме готовата смес със зелена сладкарска боя. Поставяме я в щприц и покриваме тортата.(щприцоваме плътно едно до друго).
Захарно тесто за цветето и бодличките:
- желатина го заливаме с водата, оставяме го малко да набъбне и на водна баня го разтопяваме.Добавяме меда. Махаме от котлона. Отделяме в купичка една малка част(около 2 суп.лъжици) от разтопения желатин и го замесваме като тесто(да не лепне и да не е много твърдо) с пудра захар. То ще е бяло на цвят и ще го ползваме за направата на игличките на кактуса.
Останалата част от разтопения желатин го оцветяваме с червена сладкарска боя. Замесваме го с останалата пудра захар. От него ще направим цветето.
Около кактуса натрошаваме бисквитите, които е добре да са какаови (все едно е земята).