Приготвяме 3 блата, като продуктите за 1 блат са: 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 2 ч.ч. брашно и 1 бакпулвер.
Приготвяме блатовете по следния начин: разбиваме яйцата и захарта до побеляване. Добавяме 1 бакпулвер и брашно, до получаването на смес с нужната гъстота.
Печем върху намаслена хартия за печене.
зпичаме 3 блата, които разрязваме на по два. Общо имаме 6 тънки блата.
3 от тях, изрязваме във формата на сърце. От остатъците изрязваме кръгове, които се заливат с разтопен натурален шоколад. Аз украсих с малко разтопен бял шоколад.
Оставете ги за 15 минути в хладилника да се стегнат.
Кръгчетата се получиха като бисквитки. Използвах ги за украсата на тортата.
Приготвяме сиропа като оставим водата да кипне и изсипваме захарта и ванилията, бъркаме докато се разтопи захарта. Оставяме сиропа да изстине хубаво.
Разбиваме сметаната по указанията от опаковката с малко захар. Половината смесваме с течния шоколад, а другата половина оставяме бяла.
Започваме да редим тортата.
Сиропираме блат, изсипваме от шоколадовата сметана.
Отново блат, сиропираме, бяла сметана и редим нарязани на кръгове банани. Редим по този начин до изчерпване на блатовете.
Започваме да украсяваме с нарязан на ситно шоколад или рендосан, лешници - цели или смлени и банани. Всичко е според фантазията ви. Оставя се за една нощ в хладилника.