Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Торта Рафаело

9
Торта Рафаело
Източник: Таня
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 3 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Приготвяме два блата, като разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем с помощта на миксер.

  • 2

    След това прибавяме на етапи предварително пресятото брашно с две ванилии, като внимателно разбъркваме с дървена лъжица или шпатула.

  • 3

    От сместа се изпичат два блата в намазнени и поръсени с брашно тортени форми с еднаква големина.

  • 4

    Пекат се до порозовяване в предварително загрята на 180 С фурна.

  • 5

    Блатовете се оставят да изстинат.

  • 6

    Приготвя се крем, като се разбива маслото на крем и на струйка, при непрекъснато бъркане, се добавя подсладеното кондензирано мляко. Накрая се добавят кокосовите стърготини.

  • 7

    В поднос слагаме единия блат, сиропираме го с половината прясно мляко, в което са разтворени останалите две ванилии.

  • 8

    Намазваме с половината крем, поставяме другия блат, сиропираме и намазваме с останалия крем цялата торта.

  • 9

    Поръсваме я обилно с кокосови стърготини, а по желание я украсяваме с бонбони Рафаело.

Коментари(9)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
9
Daniela Toteva
17.01.2016 | 21:54
Благодаря за рецептата,спазвах я точно, само формата за блат ми беше 26см.Като се има предвид че това е първата торта която приготвям, стана невероятна и на вид и на вкус.Опитвала съм доста торти рафаело, но винаги нещо липсваше, сега знам че тайната е в крема...страхотен е!
8
Таня
11.06.2014 | 21:07
Отговор на коментар #7 от Mariana Svetlanova Terzieva:
24см.
7
Mariana Svetlanova Terzieva
11.06.2014 | 18:33
С какъв диаметър трябва да е тавичката за блатовете?
6
Natasha Mereva
16.05.2014 | 10:45
ПОЗДРАВЛЕНИЯ! СТРАХОТНА ТОРТА!
5
Таня
24.04.2014 | 10:31
Отговор на коментар #4 от Александра Ангелова:
Тортата я приготвям доста често по начина, който съм описала и винаги ми се получава ! Никъде не съм посочила температурата на млякото, то не трябва да е топло, а със стайна температура.
4
Рецептата не е точна !Моля,като пускате рецепти те да бъдат написани подробно.Тук кондензираното мляко трябва да бъде топло иначе кремът няма да стане!
3
pepi damjnova
21.12.2013 | 09:18
Бих пробвала да е приготвя, дано се справя.
2
pepi damjnova
21.12.2013 | 09:18
Страхотна е, поздравления!
1
Desislava Stoyanova
20.12.2013 | 15:15
толкова е красива! :) мммммм направо ми се прииска да я изям хиххи :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...