Приготвяме два блата, като разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем с помощта на миксер.
След това прибавяме на етапи предварително пресятото брашно с две ванилии, като внимателно разбъркваме с дървена лъжица или шпатула.
От сместа се изпичат два блата в намазнени и поръсени с брашно тортени форми с еднаква големина.
Пекат се до порозовяване в предварително загрята на 180 С фурна.
Блатовете се оставят да изстинат.
Приготвя се крем, като се разбива маслото на крем и на струйка, при непрекъснато бъркане, се добавя подсладеното кондензирано мляко. Накрая се добавят кокосовите стърготини.
В поднос слагаме единия блат, сиропираме го с половината прясно мляко, в което са разтворени останалите две ванилии.
Намазваме с половината крем, поставяме другия блат, сиропираме и намазваме с останалия крем цялата торта.
Поръсваме я обилно с кокосови стърготини, а по желание я украсяваме с бонбони Рафаело.