Разбиваме яйцата със захарта, прибавя се олиото на тънка струйка, към брашното добавяме какаото, бакпулвера и ванилията. Добавяме към яйчената смес, накрая се добавя топлата вода
Готовата смес се изсипва или в силиконова, или в йенска тавичка, и се пече 7 минути на най-високата степен на микровълновата, но все пак се проверява с клечка, до суха клечка.
Изпеченият блат оставих да се охлади и го разрязах на 2 (това вече е моята промяна, защото по рецепта е само на 1 блат), намазах го с разбита сметана, отгоре поставих втория блат.
Отгоре направих Ганаш от 100 гр черен шоколад и 50 грама сладкарска сметана (загрява се сметаната до кипване и с нея се залива натрошения шоколад, като се бърка до разтопяване на шоколада). Залива се цялата торта, поръсва се с настърган бял шоколад.