Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Торта сърце с вишни

8
Торта сърце с вишни
Източник: Поли Георгиева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 3 отзива)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Яйцето се разбива със захарта да стане бяла пухкава смес, след това се добавя млякото (водата) + ванилията (есенцята) и пак се разбърква. Накрая се прибавя брашното с бакпулвера, разбърква се добре до гладка смес. Изсипва се във формата и се пече в предварително загрята фурна на 220 гр. за около 30-35мин. да стане златист и при проба с клечка да излиза суха.

  • 2

    Пудрата захар се смесва със сметаната, като се бърка с лъжица, а не се разбива с миксер. Кремът става малко течен, но като се намаже на тортата и преседи 2-3 часа се сгъстява. 

  • 3

    Взима се единият блат и се поръсва със сока от компота, слага се и от плодовете, намазва се със сладкото и след това се слага от сметановата смес. Отгоре се слага другият блат и се прави същото.

  • 4

    Тортата се слага в хладилника и се започва приготвянето на захарното покритие (фондан). 

  • 5

    Желатинът се слага във водата (1/3 ч.ч.) да набъбне около 5мин., след което се загрява на котлон да се разтвори, но се внимава да не кипне, защото се разваля структурата на желатина и няма да стегне, оставя се да се охлади малко. 

  • 6

    В купа се смесват пресятата пудра захар и нишестето и се добавя желатина и се омесва меко тесто, ако е лепкаво се добавя пудра захар, ако е твърдо се добавя малко вода. Тестото е бяло ако е използвано натурално царевично нишесте. 

  • 7

    Оцветеното тесто се увива хубаво във фолио и се остава да почине минимум 30 мин. или 1 час. Тестото може да се съхранява в хладилник до 1 седмица. 

  • 8

    Взима се тестото, с което ще покрием тортата, поръсва се плота, на който ще се разточва с пудра захар и разточваме с точилка кръг голям, колкото да може да покрие тортата. Разточеното тесто го слагаме в/у тортата и започваме да притискаме да се залепи плътно по тортата.

  • 9

    Цветята се правят, като се разточва кръг от избрания цвят (синьо) и с чаша се оформя правилна форма и се навива на руло за сърцевината на цветето. Правят още кръгове, които се нареждат отстрани на рулото (сърцевината) да се оформи розичка. Листата се правят, като с нож се изрязва листо с каквато форма си пожелаем и се реди по тортата. 

  • 10

    С фондана трябва да се работи бързо, защото започва да стяга и става труден за моделиране и се чупи.

Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
чудесно предложение,но ще заместя вишните с череши :)
7
тихомира илиева
03.04.2013 | 12:37
Отговор на коментар #6 от Поли Георгиева:
Смятам, че ще бъде по - добре ако цвета не е толкова наситен.
6
Поли Георгиева
03.04.2013 | 11:04
Основата, самата торта може да е по избор, може и с готови блатове. А в рецептата е сбъркана дозата на пудрата захар за захарното тесто(фондан)тя е 500-600гр. един пакет, а не 8 с.л., 8с.л.пудра захар са за крема със заквасената сметана. Ако нямате сладкарска боя, може да се използва цветно нишесте ягода, малина, киви, и т.н., но цвета няма да е така наситен.
5
Майстор - готвач
03.04.2013 | 08:53
Отговор на коментар #2 от ана:
Поглези ти някой по този начин :)
4
Майстор - готвач
03.04.2013 | 08:52
Страхотна торта , но малко ми идват в повече тези сини рози .Иначе много ми хареса , как е направена самата торта .
3
kalinka kalinkova
02.04.2013 | 21:10
Предложението много ми хареса.
2
ана
02.04.2013 | 19:08
Ттцтц, ще си дам ръката на този, който ме поглези с такава торта;)
1
Qna Kirkova
02.04.2013 | 17:34
Един чудесен начин да се поглезим !
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!