Изварата, маскарпонето и половината от пудрата захар се смесват и разбиват до получаването на пухкав крем (гладка смес). Ягодите се измиват и пасират, заедно с другата половина от пудрата захар. Бишкотите се потапят първо в кафе и след това се нареждат в тавичката или в съда, в който ще е тортата.
Нарежда се един ред от бишкотите и се заливат с половината от ягодовата смес. Отгоре се изсипва половината от изварената смес и се заглажда. След това се слага втори ред бишкоти, потопени отново в кафе, следва ягодовата смес и отгоре се изсипва цялата изварена смес.
Тортата се заглажда и по желание може да се поръси с шоколадови стърготини. Прибира се в хладилника поне за 2 часа. За украса на чинийките при поднасяне на тортата може да разрежете една или две ягоди на ветрило.