За блата се разбиват 8 яйца с миксер. Добавят се 14 супени лъжици захар, 14 с.л. брашно, 2 бакпулвера, 4 ванилии.
След като продуктите се разбият добре, се разделят на 4 равни части, като във всяка част се слагат сладкарските бои.
След като първият блат се изпече, се поставя в тава за поднасяне и се сиропира със захарен сироп, който се приготвя като се кипнат и охладят равни количества захар и вода.
Всеки блат се сиропира, когато другият е върху него.
Като за целта се разбиват жълтъците и 1/4 чаена чаша захар, докато се стопи напълно.
Добавя се постепенно добре пресятото брашно (4 с.л.) и се разбива много добре, докато не останат бучки и се добавя ванилията.
Млякото (2 ч.ч.) се слага да заври и се изсипва яйчената смес. Котлонът се намалява, като се внимава сместа да не заври и се бърка постоянно в едната посока с дървена лъжица. Ако се появят бучки се прецежда.
След като се охлади, кремът става достатъчно стегнат за мазане на блатовете.
След намазването на първия блат с крема, върху него се нареждат плодове по избор.
Отгоре се слага вторият блат ( синият) -него сиропирах със сок от компот, отново се намазва с крем и се редят плодове.
Третият блат се сиропира отново със захарен сироп, а четвъртият отново със сок от компот. Може да сиропирате само със захарен сироп или само със сок от компот.
Върху последния блат не се слага крем. Той се маже със маслен крем от 150 грама краве масло, разбит с пудра захар на вкус. Разбива се до побеляване. Освен последния блат с този крем се маже и цялата торта.
Отгоре тортата се украсява по желание с фондан.
Аз направих следното: Парено тесто за украса- 75мл. вода, 40 гр. масло, 75 гр брашно, около 1кг пудра захар. Слага се водата да заври и се добавя маслото.
След това се третира като обикновено тесто, като вместо брашно се замесва с много добре пресятата пудра захар.
Добавя се оцветител и се разточва лист около 3-4 мм, за да покрие тортата.