Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Торта Sacher

3
Торта Sacher
Източник: Мария Калайджиева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 3.6
(базиран на 7 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    180 гр. от шоколада се разтопява, на водна баня и се оставя настрана.

  • 2

    150 гр. от маслото се затопля леко и се разбива с пудрата захар и ванилията, до лека пяна.

  • 3

    Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци, след това, един по един, се прибавят първо жълтъците с разтопения шоколад, разбъркват се ( с миксер или тел за яйца).

  • 4

    Брашното, заедно с бакпулвера, се пресява над сместа и се разбърква добре.

  • 5

    Отделно се разбиват на сняг белтъците, добавя се 130 гр. от захарта и се разбива до втвърдяване.

  • 6

    Сместа се изсипва в подготвената форма (най-добре с диаметър 24см).

  • 7

    Пече се в предварително загрята фурна на 170 С, за 45 минути.

  • 8

    Готовият блат се разрязва на две равни части, след като изстине.

  • 9

    Слага се единият в чиния и се намазва обилно с лекичко затопленото сладко (кайсии или смокини). Може да поръсите с орехчета.

  • 10

    Поставя се другият блат.

  • 11

    Добре е повърхността и стените на тортата, също да се намажат със сладко.

  • 12

    Захарта и водата се варят, на умерен огън, добавят се около 10 гр. масло, сметаната и омекналият шоколад. Сместа трябва да стане хомогенна. С нея заливаме тортата.

  • 13

    Готовата торта може да се украси с орехи, розички от сметана и/или с предварително приготвени буквички S или надпис Sacher (от разтопен шоколад (около 100гр. ) с 1 с.л. олио, с шприц изписваме буквите върху домакинска хартия за печене и ги слагаме в хладилника, да стегнат добре).

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Victoria Vassileva
04.03.2013 | 13:56
какъв е крема между блатовете?
2
poli asenova
21.02.2013 | 11:06
Мисля че ще се справя с тази торта.
1
Бих искала да споделя още една идея за тази торта. Ако решите да декорирате със сметана и ви остане, може да я използвате по следния начин: смесвате я с малко от разтопения шоколад и се слага между блатовете заедно със сладкото (кайсии или смокини за предпочитане). На приложените снимки е по този начин. И по двата начина е много вкусна.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...